Izvanredan uspjeh BH reprezentacije u ovogodišnjem Alpe adria prvenstvu!

26.08.2024

Nakon što su rezultati u ovogodišnjem Alpe adria prvenstvu u off road disciplinama (Extreme Enduro i Motocross) postali zvanični, veliko nam je zadovoljstvo objaviti vijesti o izvanrednom uspjehu BH reprezentacije.

U disiciplini Extreme Enduro, tim MS BiH je uvjerljivo trijumfovao u prvenstvu i osvojio 1. mjesto ispred timova Hrvatske i Srbije, sa 3 BH vozača na postolju u ukupnom poretku u prvenstvu.

Titulu prvaka je ponio Darko Raič, drugoplasirani u prvenstvu je bio Martin Šego, dok je na trećem mjestu završio prošlogodišnji prvak AAEEC - Abdulaziz Nalbantić.

Također, uz PRO prvenstvo je vožen i Amaterski Alpe adria kup, u kojem je naš vozač Davorin Bešlić osvojio Kup u konkurenciji Veterana.

U disciplini Motocross, tim MS BiH je završio na ukupno 3.-em mjestu u ukupnom poretku u prvenstvu, iza prvoplasirane Hrvatske i Srbije na 2. mjestu.

U pojedinačnom poretku, Mario Kojić (MX 1) i Mirko Andrić (MX 85) su osvojili 3.-ća mjesta u ukupnom poretku u svojim klasama.

Vidan je napredak u kvaliteti utrka u Alpe adria prvenstvu, brojnosti i kvaliteti vozača, a posebno raduju uspjesi i napredak domaćih vozača. Što u AA prvenstvu, što u AA kupu, ove godine su nastupila čak 52 vozača iz BiH i tako dodatno ojačala poziciju MS BiH u međunarodnoj konkurenciji.

Info AAMXC 24: https://www.alpeadriamotorcycleunion.com/.../motocross-news/

Info: AAEEC 24: https://www.alpeadriamotorcycleunion.com/.../extreme-enduro/

Čestitamo! 👏👏👏

MS BiH