Završeno Enduro Prvenstvo BiH 2022

Završeno Enduro Prvenstvo BiH 2022

  • Posted by admin
  • On 5. listopada 2022.
  • 0 Comments
Utrkom ”Race of pain 5” u Cazinu, završeno je ovogodišnje Enduro Prvenstvo BiH. Prvenstvo je bilo nikada bolje i spektakularnije organizirano, a sadržavalo je ukupno 7 utrka u poddisciplinama Classic Enduro (1), Extreme Enduro (4) i Enduro Cross Country (2). Sve bolja od bolje utrke, sve bolji od boljeg organizatora. Prelijepi tereni – planine, brežuljci, usjeci, potoci, livade, kamenjari, šumske staze i putevi, poligoni, bili su ove godine ne samo izvanredna promocija Moto sporta, nego i cijele Bosne i Hercegovine.
 
Na utrkama je nastupilo preko 200 vozača od kojih rekordan broj – čak 80 licenciranih iz BiH, 40-tak u klasi Turist, te mnogo stranaca iz 9 Evropskih zemalja. Strani vozači su nam kao i ranijih godina dali neizmjeran doprinos razvoju i ove discipline, a i općenito Moto sporta u BiH, a mi se nadamo da nismo iznevjerili njihova očekivanja. Također, nadamo se da nije daleko dan kada će MS BiH raspisati Otvoreno Prvenstvo BiH u kojem će svi zajedno moći participati za bodove u Prvenstvu BiH.
 
Vidan je napredak naših vozača, posebice u klasi PRO, dolazi sve više mladih vozača u kojima je budućnost i koji postaju sve prepoznatljiviji na međunarodnoj Enduro sceni.
 
Velike borbe su se ove sezone vodile do zadnje utrke za naslove po kategorijama. Konačan poredak prvoplasiranih je slijedeći:
 
Klasa PRO:
1. Abdulaziz Nalbantić (EK ”OldWheels” Sarajevo)
2. Darko Raič (EEK ”Mostar”)
3. Martin Šego (EEK ”Mostar”)
 
Klasa Amater:
1. Vladimir Grajić (MK ”Maršal” B. Luka)
2. Ismail Keserović (SRU ”Enduro Zavidovići”)
3. Andrej Bakula (MK ”Hercegovina Extreme” Š. Brijeg)
 
Klasa Veteran:
1. Senad Begić (BiH)
2. Admir Kadić (EK ”OldWheels” Sarajevo)
3. Ante Bakula (MK ”Hercegovina Extreme” Š. Brijeg)
 
Poredak Klubova:
1. EK ”OldWheels” Sarajevo
2. EEK ”Mostar” Mostar
3. SRU ”Enduro Zavidovići” Zavidovići
 
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i čestitamo najboljima, koji će biti nagrađeni za svoje uspjehe na završnoj svečanosti proglašenja pobjednika u Moto sportu BiH za 2022!!! Velika zahvala također službenicima, organizatorima, gledateljima, simpatizerima, sponzorima, raznim institucijama na svim razinama vlasti, te prijateljima i svima koji su na bilo koji način bili uključeni u ovaj veliki projekt.
 
Vidimo se dogodine, na nadamo se još uzbudljivijem i spektakularnijem Prvenstvu.
 
MS BiH