Pobjeda BH Enduro reprezentacije na AAEEC, Loznica (SRB) 22.-23.04.2023.g.

Pobjeda BH Enduro reprezentacije na AAEEC, Loznica (SRB) 22.-23.04.2023.g.

  • Posted by admin
  • On 3. svibnja 2023.
  • 0 Comments
Proteklog vikenda, u Loznici je održana 1. utrka ovogodišnjeg Alpe adria Extreme Enduro prvenstva u Banji Koviljači (Loznica, SRB) pod nazivom ”Gucevo challenger”.
Na utrci je nastupio BH tim sa 4 reprezentativca A-tima, te još 6 drugih vozača.
Uvjerljivo najbolji rezultat je postigao Abdulaziz Nalbantić, koji je bio nedostižan i vrlo uvjerljiv u PRO klasi, te zasluženo odnio pobjedu. U PRO klasi nadalje je Maid Serhatlić osvojio odlično 3. mjesto i tako opravdao status A-reprezentativca. Darko Raič je završio odličan 5.-ti, a Martin Šego (nakon dodatne penalizacije) 9.-ti.
U PRO klasi su nastupili još i Avdo Hercegovac (8.-mi), Buza Ejub (uz penalizaciju 10.-ti) i Kristijan Čilić (11.-ti) i Muhamed Nalbantić (uz penalizaciju – 12.ti). Ovim svojim rezultatima, Hercegovac, Buza i M. Nalbantić su ostvarili i status BH C reprezentativaca.
BiH je u poretku nacija ostvarila značajnu pobjedu na početku ovogodišnjeg izdanja AAEEC.
U Klasi Amater, Matej Stanić je u svom prvom nastupu u disciplini Extreme Enduro bio odličan 6.-ti, a Marko Karačić 12.-ti. Pobjednik u klasi Amater je Stafan Perović (SRB), a u klasi Veteran Danijel Kolesarić (CRO).
U klasi Hobby koja se ne boduje za Alpe adria je još nastupio i naš vozač Josip Lukić i završio na 7.-mom mjestu.
Utrka ”Gucevo challenger” je jako napredovala organizacijski u odnosu na proteklu sezonu, a organizator je zaista bio pravi domaćin. Vozači BH tima su bili primjer uzornog i sportskog ponašanja što su primijetili mnogi sudionici događaja i javno pohvalili naš napredak u svakom pogledu.
Čestitke
 

vozačima na značajnom uspjehu, a organizatorima na lijepom sportskom događaju.

2. utrka ovogodišnjeg AAEEC se održava u Otočcu (CRO), 20.-21.05.
MS BiH