PBiH 2022 – Round 07 Hard Enduro ”RACE OF PAIN 5” Cazin/Stovrela, 01.-02.10.2022.

PBiH 2022 – Round 07 Hard Enduro ”RACE OF PAIN 5” Cazin/Stovrela, 01.-02.10.2022.

  • Posted by admin
  • On 23. rujna 2022.
  • 0 Comments

Poseban pravilnik

Satnica


Rezultati utrke

Rezultati PBiH


Završena posljednja utrka Enduro Prvenstva BiH 2022!!!

5. izdanje popularne Extreme Enduro utrke ”Race of pain” u Cazinu, koja je održana proteklog vikenda (01.-02.10.) ujedno je bila i posljednja stanica ovogodišnjeg izvanrednog Enduro Prvenstva BiH.
 
Subotnji kvalifikacijski dio (2 Prologa) i nedjeljna Extreme Enduro (60 km) utrka su upotpunjeni sa nagradnim show Uphill nastupom najboljih i najodvažnijih vozača.
 
Cijela manifestacija se odvijala po prelijepim brežuljcima Cazinske krajine, sa startom i ciljem u vrlo pristupačnom i ugodnom ambijentu izletišta Stovrela.
 
Pobjednik utrke je stari znanac na našim utrkama, slovenac Miha Špindler, ispred sunarodnjaka Miloša Novakovića i ovogodišnjeg BiH Prvaka Abdulaziza Nalbantića (EK ”OldWheels” Sarajevo).
 
U klasi Amater slavio je Dario Marciuš (CRO) ispred Grege Kavčiča (SLO) i Marka Martinjaša (CRO).
Na utrci je nastupilo ukupno 127 vozača iz 5 zemalja, te 13 BiH klubova, među kojima je zasluženo trijumfovao EK ”OldWheels” iz Sarajeva ispred najvećih konkurenata EEK ”Mostar”.
 
U klasi Turist, koja se ne boduje za prvenstvo, pobijedio je Admir Kovačević (BiH).
 
Utrku je organizirao domaći MK ”MX i Enduro” iz Cazina, sa jednim vrlo efikasnim org. timom i mnogim službama koje su jako dobro obavile svoj posao.
 
Čestitke svima!!!
MS BiH