Održano Otvoreno Prvenstvo BiH 2021 u Road racing-u!!!

Održano Otvoreno Prvenstvo BiH 2021 u Road racing-u!!!

  • Posted by admin
  • On 8. rujna 2021.
  • 0 Comments

Proteklog vikenda, 04.-05.09., na Automotodromu Zalužani je održano Otvoreno Prvenstvo BiH u Road racing-u za sezonu 2021.
Zbog situacije sa COVID pandemijom, a samim tim i financijskom krizom koja je prati, u dogovoru MS BiH, MS RS i kluba organizatora – MK ”Maršal” Banja Luka, Prvenstvo je (nakon nekoliko uspješno održanih vikend-treninga u razdoblju proljeće-ljeto) održano kroz 3 utrke u jednom vikendu, što se pokazalo potpunim pogotkom.
Prvenstvo je voženo u klasama Superstock 600 i Superstock 1000. Nakon 3 uspješno održane utrke, titulu Prvaka BiH u klasi SS 600 je osvojio Ivan Kraljević (MK ”Miron moto” Derventa), ispred Željka Tešića i Gorana Vucelje (oba iz MK ”Maršal” B. Luka).
Prvak BiH u klasi SS 1000 je Dario Čerkez (MCK ”Vitez”), ispred Gorana Šalabalije (MK ”Maršal”) i Miroslava Milojevića (MK ”Miron moto”).
Klupski Prvak BiH u disciplini Rod racing je MK ”Maršal” B.Luka, drugoplasirani klub je ”Miron moto” Derventa, dok je na trećem mjestu MCK ”Vitez” iz Viteza.
Uz utrke Prvenstva, vožene su i utrke u klasama HOBBY 600 i 1000, namijenjenoj početnicima i rekreativcima, koja se ne boduje za Prvenstvo i iz kojih u narednoj sezoni očekujemo da će se isprofilirati novi PRO vozači.
Sve u svemu, jedna jako lijepa priča kroz cijelu sezonu (treninzi i Prvanstvo) iz koje smo izvukli jako puno pozitivnih i lijepih stvari, viteških borbi, demonstracije RR strojeva i sve boljih vozača. Očito je da dolaze i neka nova lica na BiH moto scenu, uz iskustvo i trkačke prezentacije starih asova.
Najveće zasluge za uspješno održano Prvenstvo, uz klub organizator MK ”Maršal” pripadaju naravno Dušku Drljači, koji je ujedno i zadužen da vodi RR komisiju u savezu. Puno rada i zalaganja je bilo kroz cijelu sezonu, u što se mogla uvjeriti i mnogobrojna publika za vrijeme i treninga i Prvenstva proteklog vikenda.
Čestitke svima!
 
MS BiH