Završeno Enduro Prvenstvo BiH 2021!!!

Završeno Enduro Prvenstvo BiH 2021!!!

  • Posted by admin
  • On 9. rujna 2021.
  • 0 Comments

Proteklog vikenda je zaključeno Enduro Prvenstvo BiH za sezonu 2021, posljednjom utrkom Prvenstva – Hard Enduro ”DOR 8” na Bjelašnici.
Na svih 6 utrka koje su bile bodovane u Prvenstvu nastupilo je 200 vozača iz 7 evropskih zemalja, dok je u Prvenstvu BiH nastupilo 69 vozača iz 13 BiH klubova, što je više nego dvostruki napredak u odnosu na prošlu sezonu.
Kvaliteta utrka je unatoč i dalje kriznoj – ”pandemijskoj” sezoni podignuta na jednu višu razinu, što je izvanredan zalog za budućnost ove popularne discipline moto sporta. Prvenstvo je održano kroz 3 Extreme Enduro utrke (Kreševo, Tomislavgrad, Sarajevo), 2 Enduro Cross Country utrke (Kreševo i Jajce) i 1 Classic Enduro utrku (Kreševo).
Prvak BiH u disciplini Enduro je Martin Šego (EEK ”Mostar”), pobjednik Prvenstva u klasi AMATER je Damir Begunić (EK ”OldWheels” iz Sarajeva), dok je pobjednik Prvenstva u klasi VETERAN Ante Bakula (MK ”Hercegovina Extreme” Široki Brijeg).
Klupski prvak BiH je rezultatski i najkonstantniji Enduro klub u posljednje 2 sezone – EEK ”Mostar”, ispred EK ”OldWheeels” i AMK ”Prašinari” iz Kiseljaka.
 
Čestitke svima i vozačima i organizatorima. Nadamo se još većim uzbudjenjima i napretku Enduro scene u BiH u 2022.
 
MS BiH