Discipline

 

motocross

road racing

enduro

scooters

moto susreti

Linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

 

 

KOMENTAR MS BiH

 

 

Za nama je i 4.-ta, ujedno i posljednja ovogodišnja utrka Otvorenog Prvenstva BiH u Motocross-u ''Bugojno 2018''. Utrka je održana na stazi ''Rostovo'' na istoimenom platou pored Bugojna.


Kao i ostale utrke u ovogodišnjem Prvenstvu i ova je bila otvorenog - međunarodnog karaktera, pa su prema važećim pravilima u službenom programu su nastupili i strani vozači sa licencama. Na utrci je u 5 klasa (MX 85, MX 1, MX 2, MX Turist i MX Veteran) nastupilo ukupno 27 vozača iz BiH, Njemačke i Hrvatske.


Vrijeme je bilo ugodno, promjenjivo oblačno, a utrku je uz stazu pratio veliki broj gledatelja, ljubitelja moto sporta.


Organizator utrke ispred MS BiH je bio je lokalni Motocross club ''Bugojno''.


U toku trke je zabilježeno nekoliko padova, koji su i sastavni dio ovog sporta, od kojih je najteži bio onaj Mateja Stanića (AMK ''Kreševo'') kojem je nakon pada u velikoj gužvi u prvom zavoju prve utrke u klasi MX 1, došlo do prijeloma šake, zbog čega je morao odustati od daljnjeg nastupa. Mateju želimo što skoriji oporavak. Kao i na većini MX drugih staza u BiH, organizator će ubuduće trebati uložiti dodatne napore u navodnjavanju staze, kako bi se smanjila prašina u vrijeme utrke, te tako značajno doprinijelo podizanju sigurnosti i zaštite vozača na viši nivo.   


Hvala svima na učešću na utrci, najviše vozačima, vjernoj publici, raznim sponzorima i donatorima, a najviše organizatoru - MCC ''Bugojno''.

 

MS BiH

 

 

 

 

Pratite nas

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

Kalendar

Partneri

 

ktm

tip-top vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

http://www.laco-moto.com/

ht eronet