Discipline

 

motocross

road racing

enduro

scooters

moto susreti

Linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

 

 

KOMENTAR:

 

Prve dvije od ukupno 4 ovosezonske trke Prvenstva Bosne i Hercegovine u cestovnom motociklizmu (Road racing) održane su protekog vikenda, 09.-10.06.2018. godine. Kao i sve ostale Road racing trke i ove su održane na jedinoj licenciranoj stazi za ovu disciplinu moto sporta u BiH – Automotodromu ''Zalužani'' pokraj Banja Luke.

 

Nakon nekoliko neslužbenih treninga u zadnjih 10-tak dana, u subotu (09.06.) su održani službeni treninzi i to u skraćenom obliku, budući da se u popodnevnim satima na ''Zalužane'' sručila jaka kiša, zbog koje je žiri trke odlučio prekinuti program, te je prvi trening tretiran kao kvalifikacijski, što je bilo u skladu sa pravilima.

 

Drugi dan (nedjelja, 10.06.) su vožene dvije trke koje su bile međunarodnog karaktera, a bodovane su za Prvenstvo Bosne i Hercegovine i Otvpreno prvenstvo Republike Srpske. Trke su bile organizirane na vrlo visokom nivou, po mišljenjima svih učesnika i gledatelja, najbolje organizirane Road racing trke do sada. Na trkama je nastupilo ukupno 17 vozača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a same trke je pratio i rekordan broj gledatelja.

 

Ispred MS BiH veliko hvala organizatoru na ćelu sa Duškom Drljačom, vozačima i svima koji su sudjelovali ili pomogli ovu jednu lijepu manifestaciju moto sporta u BiH.

 

 

Rezultati >>

 

MS BiH

 

 

 

Pratite nas

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

Kalendar

Partneri

 

ktm

tip-top vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

http://www.laco-moto.com/

ht eronet