Discipline

 

motocross

road racing

enduro

scooters

moto susreti

Linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

 

 

KOMENTAR:

 

Nakon prošlogodišnje uspješno organizirane Hard Enduro Pozivne utrke, ove godine je od strane Motociklističkog saveza BiH HAMK-u ''Posušje'' povjerena organizacija prve ovogodišnje utrke Prvenstva BiH u Hard Enduro-u za sezonu 2018.

 

Utrka je održana u dane vikenda, 09.-10.06.2018. godine. Prvog dana su vožene kvalifikacije (Prolog) na uređenom poligonu u kampu ''Topala''. Budući da je cijeli dan do pred samu utrku padala kiša, jedan dio terena na poligonu nije bio u voznom stanju, te je staza Prologa zbog ''više sile'' malo skraćena. Nastupi vozača na Prologu su bili jako atraktivni i praćeni od strane mnogobrojne publike.

 

Drugi dan (nedjelja) je vožena utrka u dužini od 40 kilometara. Start utrke je bio na vrijeme (11,30 sati), također iz kampa ''Topala''. Staza je bila relativno zahtjevna, a istu je u zadatom vremenu (2,5 sata) završio veći broj od ukupno 52 vozača iz BiH i Hrvatske koji su nastupili na utrci. Svi vozači su se borili za poredak na utrci, kao i za vrijedne nagrade, dok su licencirani vozači i klubovi iz BiH razvrstani u poredak Prvenstva BiH u Hard Enduro-u 2018.

 

Ova utrka je ponudila nešto ''tvrdji'' teren, sa dosta kamena (specifično za Posuški kraj), što daje posebnu draž Prvenstvu, jer se ostale odvijaju na drugačijim podlogama, te Prvenstvo ima potrebnu raznolikost, dakle za svakog ponešto. Staza, Check-pointi, Prolog, kamp, popratni sadržaji, službe, party, proglašenje pobjednika, mjerenje vremena i obrada rezultata su bili na vrhunskoj razini. Nije bilo službenih prigovora. Markiranje staze je na svakoj, pa i na ovoj utrci uvijek predmet rasprava i neslužbenih pritužbi ili bolje reći savjeta za ubuduće, ali to je sastavni dio ovog sporta i na svakoj narednoj utrci će sigurno biti bolje. Također, jako dobro je od strane vozača prihvaćen koncept koji kompletan program utrke sužava od 15 sati u subotu (prijave) do 16 sati u nedjelju kada je kraj programa nakon proglašenja pobjednika.

 

Ispred MS BiH veliko hvala organizatoru, vozačima i svima koji su sudjelovali ili pomogli ovu jednu lijepu manifestaciju moto sporta u BiH.

 

Rezultati >>

 

MS BiH

 

 

 

Pratite nas

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

Kalendar

Partneri

 

ktm

tip-top vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

http://www.laco-moto.com/

ht eronet