Discipline

 

motocross

road racing

enduro

scooters

moto susreti

Linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

 

 

KOMENTAR:

 

Ovogodišnja motocross utrka pod nazivom ''KREMIX 18'' je bila 4.-ta u nizu utrka Evropskog-BMU prvenstva, te 2.-ga utrka otvorenog MX Prvenstva Bosne i Hercegovine za sezonu 2018.

 

Ono što se moglo vidjeti u tri dana službenog programa utrke je zasigurno jedna stepenica više u odnosu na sve dosadašnje evente ovog tipa u BiH. Prijem ekipa i vozača, uređenost paddock-a, vremenski raspored, uređenje same staze i popratnih objekata i sadržaja, ugođaj za mnogobrojnu publiku, ugostiteljstvo, interes društvenih medija, organizacija i nadzor same utrke, rad službenog osoblja, pravodobnost informacija (live timing i streaming), posjeta predstavnika političkog vrha BiH, veliki broj sponzora i partnera koji su pratili utrku i niz drugih stvari, najbolja su potvrda te ocjene. Osim vrhunske pripreme stertnog bloka i vozne trake staze, najveću pažnju privlači uređenost okoliša na cijelom prostoru Automotodroma ''Gajice''.

 

Polijevanje staze u vrijeme ekstremno velike suše zadnjih 15-tak dana pred utrku  iziskivao je jako veliki logistički i organizacijski izazov i napor. U 3 dana na stazu je proljeveno cca 200 kubičnih metara vode.

 

Staza Automotodroma ''Gajice'' je pred utrku jednim dijelom izmijenjena i skaćena, te dosta proširena. Minimalna širina staze sada iznosi 8m, a na dosta dionica je i preko 10 m, što je dalo dodatnu atraktivnost stazi, sa puno više mogućnosti za preticanje.

Ove godine, organizator je posvetio veliku pažnju pripremi foto i video materijala za prikazivanje ovog eventa na društvenim mrežama, što će zasigurno doprinijeti popularizaciji ovog sporta u BiH.

 

Na utrci je u 5 klasa nastupilo rekordnih 60 vozača iz 7 Evropskih zemalja, među njima i također rekordnih 25 vozača iz BiH. Najveću pažnju osim domaćih vozača koji su imali veliki broj navijača na stazi, privukli su brojni inozemni vozači sudionici MX utrka na najvećoj razini: MX GP i Evropskog prvenstva: Ivanov, Tsvetkov, Raduta itd... Michael Ivanov je bio najveća zvijezda utrke, koji je na kvalifikacijama postavio i apsolutni rekord kruga nove konfiguracije staze Automotodroma ''Gajice'': 1,48.448.

 

Ispred MS BiH, hvala svima koji su sudjelovali ili na bilo koji način pomogli da u BiH imamo jedan događaj na ovako visokoj razini u svakom pogledu.

 

Nadamo se još jednoj stepenici više na ''KREMIX 19''.

 

MS BiH

 

 

 

 

 

Pratite nas

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

Kalendar

Partneri

 

ktm

tip-top vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

http://www.laco-moto.com/

ht eronet